De beste toevoegingaan jouw interieur:een nieuw vloerkleed

Mis je sfeer in je inrichting? Wil je graag meer warmte in huis halen of mis je het verbindende element tussen al je meubelen? Heb je wel eens gedacht aan een vloerkleed in de woonkamer? Kies voor meer sfeer, meer warmte, een betere akoestiek en bovenal: een prachtige toevoeging aan je interieur! In deze blog vertellen we je alles over hoe een vloerkleed een absolute toevoeging is aan jouw interieur.

Benadruk de ruimte!

Een vloerkleed is de perfecte oplossing als je graag de karakteristieken van een ruimte extra wilt benadrukken. Heb je bijvoorbeeld een vrij lange of smalle kamer? Door hier een kleed in te leggen met dezelfde lange of smalle vorm benadruk je de eigenschappen van de kamer. Je zult zien dat een kleed met zulke afmetingen absoluut een toevoeging is aan het geheel.

De afmetingen van een vloerkleed zijn essentieel voor de stijl die je in jouw interieur wilt neerzetten. Een te klein vloerkleed maakt je ruimte kleiner, het lijkt er dan op dat het kleed eigenlijk zweeft tussen de rest van je interieur. Wil je graag een klein kleed? Kies dan voor meerdere kleden over of naast elkaar. Dit geeft een speels effect aan de ruimte. Let er wel op dat je het grootste kleed altijd onder legt!

Verbind meubels en maak één geheel

Misschien wel het leukste aan een vloerkleed in huis halen is dat eigenlijk alles beter bij elkaar gaat passen! Een vloerkleed is letterlijk de verbinder in huis. We horen het vaak dat na de toevoeging van een vloerkleed in huis, het interieur pas echt af is. Wil je dat meubels meer met elkaar verbonden zijn? Zet de meubels dan met bijvoorbeeld de voorpoten op het kleed. Hiermee wordt je interieur nog meer een geheel.

Kies bewust voor hoogpolig of laagpolig vloerkleed

Een vraag die we vaak horen: moet ik kiezen voor hoogpolig of laagpolig vloerkleed? Hiervoor zijn er een paar dingen die je voor jezelf goed moet nagaan:

  • Hoe wil je dat jouw nieuwe kleed aanvoelt als je erover loopt?
  • In wat voor type ruimte komt het vloerkleed te liggen? Komt er weinig stof binnen of wellicht juist veel door bijvoorbeeld de lichtinval?
  • Hoe ziet de vloer waar het vloerkleed op komt te liggen eruit? Voelt deze vaak koud aan? Kies dan voor een hoogpolig kleed. Is de vloer al warm van zichzelf? Dan is een dunner laagpolig kleed wellicht meer geschikt.
  • Hoe gaat het kleed gebruikt worden? Komen er stoelen op te staan die je regelmatig wilt verplaatsen? Dan is een laagpolig vloerkleed wellicht handiger. Gaan er kinderen op het kleed spelen? Een hoogpolig vloerkleed is zachter!

Wil je meer weten over de mogelijkheid van een vloerkleed bij jou in huis? Maak een afspraak voor bij ons in de winkel of maak een moodboard met onze inspiratie app. Neem het moodboard mee naar de winkel, zo kunnen we nog gerichter voor jou aan de slag!