De mogelijkhedenvan laminaat

Wél de looks van een houten vloer, niet het bijbehorende onderhoud. Met een laminaatvloer haal je een houtlook vloer in huis die niet alleen een stuk voordeliger is dan parket, maar ook nog eens gemakkelijker te onderhouden. We vertellen je in dit blog alles over de mogelijkheden van laminaat.

Wat is laminaat?

Laminaat is een kunststof vloer die vooral een stuk voordeliger is dan een houten vloer. Naast de vele uitvoeringen die niet van echt hout te onderscheiden zijn, is laminaat ook verkrijgbaar als gladde en glanzende vloer in allerlei kleuren en patronen én in verschillende strookbreedtes en houtstructuren. Zo kun je een laminaatvloer samenstellen die precies bij jouw wensen past. De sterke toplaag van een laminaatvloer voorkomt slijtage. Daarnaast is een laminaatvloer gemakkelijk in onderhoud, kras- en vlekbestendig en goed te combineren met vloerverwarming. Met name kliklaminaat is eenvoudig te leggen en heel fijn: de vloer is verhuisbaar. Voor geluidsreductie is een goede ondervloer aan te raden.

Een vloer met een natuurlijke uitstraling

De bovenste laag van een laminaatvloer is voorzien van een houtprint. Deze print is tegenwoordig heel natuurgetrouw én kan zelfs voorzien zijn van houtnerven en structuur om de vloer zo echt mogelijk te laten lijken. Onze laminaatvloeren zijn verkrijgbaar in diverse houtkleuren: van kastanje tot kersenhout en van whitewash tot lichtgrijs. Met 10 collecties in maar liefst 44 verschillende kleurstalen is er voor elk interieur een passende laminaatvloer.

XXL laminaat

In het assortiment van NL Label vind je naast de gewone collectie laminaatvloeren ook een selectie XXL laminaatplanken. Dit zijn extra lange planken van wel 203,3 cm lang en 24 cm breed. Deze planken geven je interieur een stijlvolle uitstraling én laten de ruimte groter lijken!


Onderhoud van een laminaatvloer

Een van de redenen om voor een laminaatvloer te kiezen: de vloer is gemakkelijk schoon te houden. Dagelijks het stof en vuil verwijderen met een vloerwisser of stofzuiger (met parketborstel) is voldoende om beschadigingen aan de laminaatvloer te voorkomen. Is de vloer erg vies of zitten er vlekken op? Dan kun je de vloer prima dweilen. Gebruik hierbij een laminaatreiniger (vraag gerust in de winkel naar onze assortiment reinigers) en wees spaarzaam met water. Om de vloer goed te beschermen tegen krassen en deukjes is het belangrijk je meubels te voorzien van viltjes. Daarnaast adviseren wij het gebruik van een schoonloopmat om te voorkomen dat vuil de vloer beschadigt.

Laminaat (laten) leggen

Het voordeel van een laminaatvloer is dat het leggen van de vloer vrij eenvoudig is. Dit kun je zelf doen, maar uiteraard kunnen wij het ook voor jou doen! Lees in dit blog meer over het laten leggen van jouw nieuwe vloer door onze vakmannen!

Kom gerust eens langs in de winkel om onze uitgebreide vloerencollectie te bekijken. Dan geven we je graag advies over de beste oplossing voor jouw interieur. Wil je advies? Maak alvast een afspraak!