Hoe verwijder ik gelijmd tapijt?

Hoe verwijder ik gelijmd tapijt?

Verwijder eerst het tapijt en daarna de lijmresten. Je kunt het tapijt het beste verwijderen door het tapijt met een stanleymes in lange ‘repen’ te snijden. Aan het begin van de reep kun je het tapijt lostrekken. Vervolgens rol je het tapijt langzaam op zodat het los komt van de lijm. Door kleine repen aan te houden hoef je weinig kracht te zetten en zal het tapijt snel verwijderd kunnen worden. Het is daarnaast direct opgerold en klaar om weggegooid te worden.

Tapijtlijm kan lastig te verwijderen zijn, met name omdat er verschillende soorten lijm worden gebruikt voor het vastmaken van tapijt. Ga voordat je aan de slag gaat met het verwijderen van de lijm goed na wat voor soort lijm er onder het tapijt ligt. Is het tapijt op waterbasis dan oogt de lijm meestal wit, als de lijm bruin oogt is het lijm op basis van iets anders. Dit maakt veel uit in het verwijderproces.

tip!
Maak tijdens het verwijderen van tapijt gebruik van een mondkapje, zo weet je zeker dat je geen stof inademt!

Wanneer er onder het tapijt lijm op waterbasis zit kun je het tapijt en de lijm verwijderen door de vloer nat te maken met warm water. Let er op dat je geen lekkage veroorzaakt! Na vier uur kun je deze handeling nogmaals uitvoeren.

Wanneer er onder het tapijt lijm zit op basis van iets anders dan waterbasis zul je merken dat het bovenstaande proces geen tot weinig effect heeft. Je kunt speciaal afbijtmiddel voor het verwijderen van tapijt gebruiken. We raden wel aan om hierbij een mondkapje te gebruiken. Ook is er speciaal gereedschap op de markt om deze lijmresten te verwijderen.

Laat je bij een van onze adviseurs adviseren over de mogelijkheden van het verwijderen van tapijtlijm, we kunnen je hier goed mee helpen en doen dat graag!

Niet gevonden wat je zocht?

Stel je vraag per e-mail!

Vul onderstaand contactformulier in. Wij beantwoorden je vraag dan alsnog persoonlijk via de e-mail.